Olympische spelen 2024
in FRANKRIJK

webkwestie - webquest

Opdracht

De klas wordt opgedeeld in verschillende groepen. Elke groep heeft te maken een andere taak.

Taak groep 1:

Het reclamebureau van de Olympische Spelen wil dat er een speciale folder komt voor jongeren over de Olympische Spelen. Via een advertentie in de krant vragen ze speciaal om jongeren om deze folder te maken. De best gemaakte folder zal tijdens de Olympische spelen worden gedrukt en verspreid.

Jullie hebben je aangemeld bij het reclamebureau en jullie hebben toestemming gekregen om zo'n folder te maken. Jullie beginnen meteen, want er is nog maar weinig tijd. Dus je gaat deze folder in elkaar zetten met meerdere klasgenoten.

Klik op "werkwijze" om te lezen hoe je te werk moet gaan.

Taak groep 2:

Jij zit in een team van verslaggevers. De krant waarvoor jullie werken geeft jullie de opdracht om een ​​extra nieuwspagina te schrijven die alleen zal gaan over de Olympische Spelen het organiserende land. De inhoud van die nieuwspagina moet gaan zijn over de Olympische Spelen en informatie over de organiserende stad of land. Denk aan een kaart, een beetje geschiedenis en een aantal toeristische attracties.

Klik op "werkwijze" om te zien hoe je te werk moet gaan.

Taak groep 3:

Jullie werken voor de Olympische organisatie en jullie reizen het land door om op scholen de Olympische Spelen extra in het zonnetje te zetten. Jullie maakten daarbij gebruik van een mooie flitsende digitale presentatie. Maar de computer is gecrasht en er moet een nieuwe presentatie worden gemaakt. Dat gaan jullie doen.

Klik op "werkwijze" om te lezen hoe je te werk moet gaan.

Taak groep 4:

Jullie werken voor het gemeentebestuur van de organiserende stad en het is jullie om de stad extra in de schijnwerpers te zetten. Als gevolg van de economische crisis is het aantal toeristen afgenomen.

Met een digitale presentatie over de mooiste toeristische plekken reizen jullie door veel landen. Het doel is om toeristen te overtuigen naar de Olympische Spelen te gaan. Dus jullie moeten deze digitale presentatie maken.

Klik op "werkwijze" om te lezen hoe je te werk moet gaan.

Taak groep 5:

Jullie werken voor een reclamebureau en de organisatie van de Olympische Spelen heeft het reclamebureau gevraagd om een TV-commercial over de Olympische Spelen te maken in de organiserende stad. De reclame moet uitdagend, hip, flitsend enz. zijn en moet er vooral gericht zijn om jongeren naar de Spelen te lokken.

Klik op "werkwijze" om te lezen hoe je te werk moet gaan.

Taak groep 6:

Jullie werken voor een bureau dat reclameposters ontwerpt. Deze zijn te zien op de grote reclamezuilen langs de kant van de weg. De organisatie van de Olympische Spelen heeft jouw bureau uitgekozen om een prachtige, pakkende poster te maken over de Olympische spelen. Jij gaat met je team daarvoor aan het werk.

Klik op "werkwijze" om te lezen hoe je te werk moet gaan.

(Banner van Gerhard G. via Pixabay)